Neale Odgovara


Ako Bog zaista postoji, i to si Ti, zašto se ne pokažeš na način koji bi nam svima bio razumljiv? Ejmi Dajli

Želela bih, uz dužno poštovanje, da postavim sledeće pitanje… Zar ne bi bilo lakše kada bi Bog jednostavno sišao sa neba i svima objasnio da naša verovanja nisu u skladu sa onim što On želi? Zar to ne bi čitav univerzum dovelo do Jedinstvenog Znanja, i u trenu eliminisalo sve što smo ikada pogrešno razumeli?

Draga moja Ejmi... Tvoje pitanje je odlično. Ono je, zapravo, toliko dobro da je to jedno od prvih pitanja koja sam i sam postavio u svojim Razgovorima sa Bogom. Moj razgovor sa Bogom na ovu temu nalazi se u prvim pasusima prvog poglavlja prve knjige, od devet knjiga napisanih na 3,000 strana. Podeliću sa vama...

Želeti vs. Birati Michael

 Dragi Neale...
Prošlo je više od dve godine kako sam pročitao prvu RsB knjigu i danas se često vraćam čitanju istih. Ne mogu da se zasitim ovih divnih poruka. Način na koji posmatram život se izuzetno izmenio od tada. I mogu da kažem da nova duhovnost deluje kao sloboda. Ustvari, i jeste sloboda.
Hteo sam da razgovaram sa tobom o temi biranja i želenja. Taj deo me uvek zbunjuje u tvojim knjigama. Bog kaže da želeti znači da nemaš nešto a biranje deklarisanje da već imaš. U ovome je razlika zar ne?
Pa ako postaviš stvar koju želiš u budućnost i objaviš da je imaš (jer se budućnost i sadašnjost dešavaju sada, a sada je sve što postoji) iskustvo ti mora doći. Bog takodje kaže da su reči jedan nivo kreacije, pa tako kada kažeš: ja želim... Univerzum odgovara sa Da i pruža ti više iskustva, koje jedino možeš imati kada nemaš.
I kada kažeš: Ja biram... privućićeš iskustvo koje biraš, jer znaš da ono već postoji. Ipak, razlika izmedju želje i biranja nečega mi nije bas najjasnija uvek. Traži i biće ti dato od Esther & Jerry Hicks-a kaže da nemogućnost iskustva nečega može biti jako korisno u stvaranju, jer iz konteksta iz koga se radja potojeća želja je još moćnija. Oni korist reč želja često dok opisuju proces stvaranja.
I verujem da je istina da kada nemaš - nove želje se radjaju. A te želje je nemoguće iskusiti ako već sve imaš.
Kako sam zaključio iz RsB, želeti nešto znači deklarisati da to nemaš (jer zašto bi želeo nešto što već imaš) i tako nećeš imati to iskustvo. Pa je jedina opcija da se setiš da već imaš sve, jer si Jedno sa Bogom. Ali ako dosegneš taj nivo bića, više ništa nećeš ni želeti, zar ne?
Pa tako, ne deklarišeš ništa i iskustvo koje misliš da bi bilo tako divno , neće delovati kao svakidašnje...(svako bi iskustvo onda bilo uzbudjujuće, ali nijedno neće biti više preferirano od drugog), šta bi onda bila poenta biranja bilo kojeg iskustva?
Odgovor je očigledan: ne bi bilo želje ze odredjenim iskustvom, jer si dostigao majstorstvo i sve je savršeno tako kako jeste.
Ustvari, ovo mi i ne deluje tako sjajno. Znam da je ovo ono kako se Bog oseća, kao Sve Što Jeste, ali zar nismo mi ovde da iskusimo delove toga a ne celinu? Jer se osećamo tako kad smo deo Apsolutne Realnosti a sada smo u Relativnoj. Pa nije li poenta života da iskusimo te delove jer je jedino moguće da radimo to kada suprotno postoji? Jer drugačije, ne možeš želeti bilo šta...a nije li želja način da izaberemo delove Božanskog koje želimo da iskusimo? Pa nije li želja nečega što uvek mora biti ispunjeno odgovor naše životne svrhe?
I onda, jer želja uvek dolazi kada nemamo nešto, zar nije onda želeti isto što i birati? Šta ako počnemo da verujemo da svaka želja koju imamo (bilo da li je želimo ili biramo) jednostavno želja koje će uvek biti ispunjena? Zar to ne znači ispunjenje svih želja? Ako je to tačno onda nema veze da li kažem da želim ili biram? Kako vi gledate na ovo?
Hvala unapred.
Michael

 Dragi Michael...vau...postavljaš ozbiljna pitanja! Počnimo. Sve ovo ima veze sa svesnošću i Procesom Kreacije. Sve zavisi od nivoa svesnosti na kome se neko nalazi i sa kojeg stupa u Proces Stvaranja. Čitanje RsB ili Traži i biće ti dato, ili bilo koju drugu knjigu je kao čitanje Biblije. Veoma je...

Strah od smrti voljene osobe Devon L.

Pročitala sam RsB knjigu 1-3 i sada novu ’Kod kuće sa Bogom’. Imam 24 godine i u vezi sam sa svojim dečkom 9 godina. On je ljubav mog života, moj najbolji prijatelj i najdraži poklon Univerzuma.
Pre nekoliko meseci, počela sam da imam nekontrolisane strahove da bi on nekako mogao da umre. Zvala sam ga telefonom da se uverim da je siguran i u školi i počela da brinem sve vreme kada nismo zajedno. Do sada, ove misli kako on umire i ostavlja me samu su se samo pogoršavale.
Stvaram slike u umu o strašnim stvarima koje mogu da mu se dese i sećam se da Bog kaže u vašim knjigama da probamo da se oslobodimo negativnih misli/osećanja istog trenutka i da mislimo na nešto drugo (jer stvaramo realnost u odnosu na ono na šta se fokusiramo). Veoma jako sam pokušavala da skrenem svoje misli, ali i dalje ih imam sa sve groznim slikama. Takodje, znam da čemu se opiremo to istrajava, pa sam probala i da ih prihvatim i sada sam uplašena da će i to nekako doprineti njegovoj smrti.
Mislim da bi njegova smrt bio moj najveći izazov, i zato sam u ovakvom strahu – jer ako je to istina , da li ću ja to manifestovati, kao test?  Znam da je smrt izbor svake duše na neki način, ali moja anksioznost se ne umanjuje. Razmišljam da pojačam anksiolitike na kojima sam trenutno ili da možda krenem na terapiju jer ovi strahovi preuzimaju moj život. Znam da ste veoma zauzeti, ali bih jako cenila bilo kakav odgovor, i nadam se , malo miru.
Hvala vam što se pročitali moju poruku.
Devon L.
 

Draga Devon, hvala što si pisala. Dobro je podeliti ovakve stvari s’vremena na vreme sa nekim. Pomaže da napravimo malo jasnoće, ako bar i na kratko vreme. Prvo što želim da ti kažem je da to što ti se dešava uopšte nije neobično. I sam imam veoma lepu i posebnu ljubavnu vezu. Ona je ljubav mog...

Preokret svesnosti Nicole

Dragi Neale,
Moje pitanje je: ako preokrenemo svesnost, da li to znači da se penjemo uz ’spiralu’ ili je moguće ići i unazad (regres)? Takodje, ako većina ljudi živi u istoj svesnosti, šta se dešava sa drugima koji nisu na istom nivou? To je tema koju bih voleo da predstavim grupi sa kojom diskutujem RsB, a nisam siguran kako da joj pristupim. Hvala. Pozdravi.
 

Nicole

Draga Nicole, Nije moguće poći unazad kada jednom započnemo naš Životni Krug. Sva kretanja individualne i kolektivne svesti su nagore. Život se kreće ka sve višim nivoima u svakom  Životnom Ciklusu (oko 24,000 godina ....ili kako su drevni narodi to nazvali – Velika Godina). Ako većina ljudi...

upotreba poruka iz RsB Holly

Dragi Neale:
Imam nekoliko pitanja za tebe.(1) Šta je svrha umiranja i radjanja stotine ili hiljade puta? Čini se kao beskrajni ciklus. Kuda nas na kraju to vodi?(2) U Njujorku kada sam bila na tvom predavanju, potpisao si mi knjigu sa „vidim ko si i dopada mi se to što vidim.“  Šta to znači? Šta si to video u meni? (3) Šta je svrha nečijeg života? Kako da to saznamo? (4) Kako mogu imati razgovor sa Bogom? Volela bih da imam intiman razgovor i razmenu sa Njim.
 

Holly

Draga Holly, Imam nekoliko odgovora za tebe. (1) Umiranje i radjanje nema drugu svrhu do one koje mu sama das. Život nema svrhu, nema poentu. Ako misliš da si u procesu koji nema svrhu, u pravu si. To je Božiji najveći dar nama. Vidiš, ako bi nam On dao svrhu, ne bismo imali izbora nego da budemo poslušni....

Postavite pitanje