upotreba poruka iz RsB

Holly

Dragi Neale:
Imam nekoliko pitanja za tebe.(1) Šta je svrha umiranja i radjanja stotine ili hiljade puta? Čini se kao beskrajni ciklus. Kuda nas na kraju to vodi?(2) U Njujorku kada sam bila na tvom predavanju, potpisao si mi knjigu sa „vidim ko si i dopada mi se to što vidim.“  Šta to znači? Šta si to video u meni? (3) Šta je svrha nečijeg života? Kako da to saznamo? (4) Kako mogu imati razgovor sa Bogom? Volela bih da imam intiman razgovor i razmenu sa Njim.
 

Holly


Draga Holly,
Imam nekoliko odgovora za tebe.
(1) Umiranje i radjanje nema drugu svrhu do one koje mu sama das. Život nema svrhu, nema poentu. Ako misliš da si u procesu koji nema svrhu, u pravu si. To je Božiji najveći dar nama. Vidiš, ako bi nam On dao svrhu, ne bismo imali izbora nego da budemo poslušni. Onda bi poneta svačijeg života bila ista! Bog, beskrajna mudrost, prožeo je život bez svrhe, tako da bi svako od nas mogao da pronadje svoju, da deklariše, stvori, izrazi i iskusi To Što Zapravo Jesmo. Ovo bi mogla biti svrha života – da stvaramo i iskusimo Ono Što Zapravo Jesmo. Ne da otkrijemo ko smo, već da to stvorimo. Vidiš, nema ničega što treba da otkriješ. U suštini, ti si ništa, dok ne odlučiš da kreiraš Sebe.
U suštini si ništa. Mislim to doslovno. Mislim da je esencija u tebi – to što jesi – ništa. To znači da možeš biti bilo koja stvar. Ili ne.
Da li si to znala, Holly? Ti si ništa! Tako počinješ, shvatajući ovo. I onda odlučiš i postaneš to što kažeš da jesi.
To je Bog u nastajanju. Tako to izgleda, Holly! Da li razumeš? Bog stvara i ima iskustvo sebe kroz tebe.
Tako da to je „svrha svega“. Ili, tačnije, to je proces koji se dešava. Mislim to doslovno. Kako „zauzimamo svoje mesto“, šta biramo da budemo i radimo zavisi u potpunosti od nas samih, od onoga što bismo želeli da bude Bog.
I gde nas taj krug vodi? Ti reci meni. I mislim to takodje, doslovno!  Reci mi to, svakog dana, svojim životom. Tvoj život je tvoja odluka i gde će te on povesti.
(2) U Njujorku sam video da si kreacija čuda i lepote, biće koje se otvara ka novim realnostima, ka novom i svežem iskustvu Sopstva. Video sam dete Boga, Holly. Video sam Boginju u tebi. Zar ne vidiš to kad se pogledaš?
(3) Razmotri moj odgovor na prvo pitanje. Ti to ne otkrivaš. Ti odlučuješ. To je proces kreiranja. Mi čekamo da nam Bog kaže, da nam pokaže a On čeka na nas. Vidiš? Čekamo  onog koji čeka na nas.
Prestani da čekaš. I prestani da se pitaš. Počni da odlučuješ. Život nije pitanje. Život je deklaracija.
(4) Upravo jesi, Holly. Upravo jesi.
Zagrljaji, Neale
 

Neale Donald Walsch

Postavite pitanje