Mesec Novog Ciklusa

5.01.2008. Bilten

 Moji dragi prijatelji...

Ovo je veoma posebno vreme u godini jer je Vreme Novih Početaka. Za mene, Januar predstavlja čudo i uzbudjenje i oslobodjenje "novog početka". Stara Godina je iza mene i Nova je tek počela ...

Postoji nešto metafizičko u svemu tome. Postoji poruka tog iskustva koja dolazi direktno od Boga. Poruka je: bez obzira koliko su stvari bile loše i šta je sve bilo, to je bilo Tada, a mi se nalazimo u Sadašnjem Trenutku. Novi Dan je osvanuo, Novi Trenutak je stigao. To je Zlatni Trenutak Sadašnjosti, gde je sve moguće, sve je oprošteno i sve se stvara nanovo.

Kažu da je februar mesec Ljubavi. Ako je tako onda je januar za mene mesec Nade. Nada je prvi korak na putu majstorstva. Postoje svega tri: Nada, Vera i Saznanje.

Nada započinje proces, a januar započinje godinu. Nada započinje krug, takodje i januar. Krug se okončava decembrom sa ultimativnim zaključkom: naći u svakome od nas Večni Plamen Chanukah - Boga svetlosti koji nikada ne može nestati, jer je to Ono Što Smo MI. Ovo Saznanje je rodjenje Hrista u svakome od nas.

Krug od Nadanja do Saznanja može da se kompletira u jednoj godini, u jednom životu, u jednom trenutku. Sve jedno je Bogu, koji ne poznaje Vreme, jer je Bog Bezvremen, kao i Život, osim u našoj imaginaciji.

 

I tako se radjamo i umiremo i radjamo se ponovo, svi u jednom trenu, Svetom trenu, veličanstven i uvek novi Sadašnji Trenutak, koji protežemo kroz nit naše percepcije u nadi da proširimo Sada i tako proširimo Sopstvo, da bismo spoznali više i jednog i drugog.

Ovo je neverovatno, neopisivo čudo Života, i složili smo se u velikom broju, da je Januar beskonačno novi početak ovog uvek prisutnog, zauvek tekućeg Procesa.

Pozdravite januar, Vreme Nade. U slučaju da ste izgubili Sebe u drami svega što se dešava i zaboravili ste Ko Ste, u slučaju da ste stigli do poslednjeg kruga i omašili ultimativni zaključak, u slučaju da ste skrenuli u mrak, pazite! Vreme Svetla je stiglo.

Večni Plamen je smešten u vama. To ste vi. Hrist je rodjen ponovo i to ste vi. Vi i Nova Godina vam nude novu šansu, novi početak, novi start na putu samospoznaje.

Volim da koristim januar kao Vreme Praštanja, takodje. Za mene je to Vreme Čišćenja, kada se trudim da oprostim sebi svoje grehe, kao i drugima njihove. Nisam uvek uspešan u tome. Mogu da oprostim drugima, i verujem da iskreno to radim. Nisam tako dobar u praštanju sebi. Nekako deluje udovoljavajuće, kao neki luksuz. I tako moram iznova da otpustim tu misao da nije u redu da služim sebi.

Udovoljavaljuće je oprostiti sebi. Nema dileme tu. Nije pitanje u tome, već da li je ok udovoljavati sebi. Bog nam kaže da je odgovor da. Moraš služiti sebi da bi upoznao sebe. Služenje je iskustvo Saznanja, u akciji. Svakako, ne možeš poznavati ništa ako mu ne služiš. Tako upoznajemo Boga.

Tako upoznajemo Život.

Tako upoznajemo Sebe.

Služenje Bogu je naravno služenje Sebi. I to na kraju treba da shvatimo. Kroz proces služenja Bogu, saznajemo da služimo Sebi. Kroz služenje Sebi, saznajemo da služimo Bogu. I kroz čudesno služenje drugima, saznajemo da služimo i Bogu i Sebi. Krug se kompletira, i uvidjamo da je krug oduvek postojao i da će uvek postojati. Ne postoji ništa izvan Kruga, i to je jedino pitanje revolucije naše duše.

Mi se krećemo, i kako doživljavamo iskustvo revolucije sve jasnije vidimo da je u pitanju Duhovna Revolucija, koja proizvodi Duhovnu Evoluciju. Činimo mnogo više od toga "da se samo vrtimo u krug" ovde. Za dušu, revolucija je evolucija.

Krug je Večan, ali to ne znači da ne ide nigde. Stalno uzdižući Krug se kreće i jednog dana uvidjamo da Krug nije uopšte krug već Spirala.

Posmatrano sa jedne strane, sa percepcijom koja nema dubinu, već gleda samo površinu stvari, deluje kao da je ceo svet krug. Samo onda kada vidimo dubinu, kada naša percepcija raste u dubinu, shvatamo da je krug spirala.

 

Kao Slinky.

Sećate se Slinkija? Kako divna dečija igračka. Nagurana skupa izgleda kao krug. Samo kada je raširimo vidi se da je ustvari spirala.

Stoga je januar mesec novog Ciklusa, vreme proširenja svesnosti, rasta svesti, pomeranje od Nade ka Verovanju ka Saznanju.

Kada čitam ovakve tekstove (mnogo manje nego kada pišem) nadam se da su istiniti. Nadam se da sam naišao na nešto što je možda, samo možda istinito i sjajno i prilično od pomoći da bih shvatio i rastao, proširio svoj tok evolucije. Da, nadam se. Vidim ove reči i nadam se.

Onda u jednoj tački pomeram se ka verovanju. Verujem da su te reči istinite. Verujem da je to Tako Kako Je. Ne mogu biti potpuno siguran i senka sumnje postoji, ali verujem da je To Tako.
Konačno, kako napredujem na svom putovanju, dolazim do mesta sigurnosti. Nada koja je postala Vera je postala Saznanje. Iznenada Znam - jednostavno - ZNAM - da je tako. Znam jer To što Jeste sam Ja. Posmatrač i Posmatrano su postali Jedno. Stvaralac i Stvoreno su se stopili. Desila se Unija. Mi smo. Ja sam, Sve je JEDNO.

Razumete li šta govorim? Zvuči kao da sam na nekim drogama, zar ne? To je problem sa duhovnom jasnoćom. Može biti jako teško da delite svoje misli jer zvučite ludo. Ljudi će misliti da ste skrenuli. Pogledam šta sam napisao i sam mislim da sam odlepio.

Ali, onda, možda je vreme upravo za to. Možda je vreme za sve nas da odlepimo do sledećeg Novog Nivoa. Da napravimo sledeći korak, kvantni skok ka novom razumevanju, novoj svesti i poimanju Sopstva i toga šta znači biti Čovek.
Možda će ovo biti godina u kojoj će se to desiti. I možda dovoljan broj nas samih može to iskusiti i učiniti da se u narednih 12 meseci svet promeni zauvek. Ili bar počne da se menja.

Šta kažete? Želite li da napravite ovu godinu Godinom Novog Početka? U dubljem smislu, želite li da učinite ovo vreme vremenom kada ste prvi put zaista videli Spiralu? Ok, počnimo onda. Počnimo odmah.

Iskoristimo ovu nastupajuću godinu kao dolazak Novog Sopstva. Zaboravimo sve što znamo o sebi, oprostimo sve za šta mislimo da je "loše", i počnimo iz početka, ovog puta stvarajući sebe u najveličanstvenijoj viziji koju smo ikada imali o Sebi - kao vrsti, individui, kao Aspektu Božanskog koje ispoljava To Što Jeste.

Zapamtite danas da niste vaše Juče. Setite se danas da niste vaše slabosti, niti mane, niti uvrede, niti porazi. Setite se danas Ko Ste Zaista i držite se toga.

Srećni Novi Vi.

Ljubav zauvek,

Neale

Komentari