Novi Ciklus - ponovo

25.01.2008. Bilten

 Moji dragi prijatelji...

Da li se osećate kao i ja dok idemo kroz poslednji mesec 2008 godine?
Za mene postoji nešto neodredjeno ali oslobadjajuće u ovo doba godine. Na kratak trenutak, čini se kao da možemo da počnemo ponovo - mislim, da STVARNO krenemo ispočetka.

Za mene, ovo osećanje traje manje od mesec dana. Negde oko 25-og januara počinje da bledi. Ali te blagoslovene tri nedelje osećam kao da stvarno imam novu šansu.
Šansu da se probijem kroz stare navike koje me više ne služe, istinu govoreći, nikad i nisu. Šansa da probijem stare obrazce koji su me sprečavali da spoznam svoj pun potencijal.
Šansa da napustim stari način postojanja, stare šeme ponašanja, da otklonim stare misli koje me više ne jačaju - a, verovatno nikad i nisu.
Početak godine za mene je kao pauza za osveženje.

Sve ovo odpočinje uoči novogodišnje noći, kada donesem svoju novogodišnju Odluku. Stvarno donosim ove odluke, znate?
Sednem i razmišljam o sebi na načine na koje to obično ne činim. Ispitujem šta sam bio, šta sam danas, i šta želim da postanem.
Da li je ovo staromodno? Nadam se da ne.
Nadam se da malo introspekcije nikada ne izlazi iz mode. Potrebno je da se zagledamo u sebe - kritički pogledamo sebe - čisto da bi igra bila pošetna.


Ja to činim, svakako.
Počinjem uoči novogodišnje noći sa svojim Odlukama. Bolje ću jesti u 2008 - počinjem odmah nakon praznika (ipak je vreme praznika!).
Više ću da vežbam. (Pa, bilo šta bi moglo biti više, pa neka bude redovno ću vežbati.)
Bolje ću hraniti svoj duh.
Više ću meditirati.
Čitaću više duhovno inspirativne literature.
I gledaću više duhovno obogaćujućih filmova.


Sada zaista važne stvari...

Obraćaću više pažnje na ljude koje volim. Mislim, zaista više pažnje. Više ću da slušam, manje da pričam. Nalaziću im se više, znajući da je samo moje prisustvo ponekad najveći poklon.
Manje ću da kritikujem. Kome treba da sluša moje mišljenje koji je najbolji način življenja ili da ono što rade sada mislim da mogu mnogo bolje?
Tako da ću prestati da kritikujem. Nisam nadležni nadgledajući ovde. Daću svoj savet onda kada me pitaju. To ne bi trebalo da bude tako teško, zar ne?

Znate šta?
Mislim da ću u 2008 obratiti više pažnje na izgradnju sebe. To bi trebalo da mi oduzme toliko vremena da ostatak ni ne stižem da kritikujem druge...
Zaista sam bolja, mudrija i strpljivija osoba nego što to nekad izgleda. Sve što treba da uradim je da budem svoje najviše Sopstvo. Samo treba da stupim u dodir sa onim što Ja Stvarno Jesam, i to redovno.

Mislim da to znači da ponovo stupim u kontakt sa Bogom. Mislim, da se stvarno povežem, ne samo površno. Ne samo kroz poneku molitvu, već kroz redovne konverzacije.
Eto ideje za roman. Šta ako bih svaki dan mogao da imam razgovor sa Bogom? Hmmm...
Verovatno najbolji način da počnem jeste da shvatim da razgovaram sa Bogom onog trenutka kada počnem da razgovaram sa VAMA.

Da...to je dobar početak...

Komentari