Redefinisanje fokusa

10.07.2013. Citati

U svetu se dogadjaju neke stvari koje nisu baš srećne, u tom trenutku, i bili su gori dani od ovog na zemlji, i biće i bolji od ovog, takodje.Ali sve dosta zavisi od nas.

Večeras sam došao da vam postavim 3 jednostavna pitanja i da popričamo o njima. Dobro.


3 pitanja su sledeća: Da li je bolje osećati se dobro ili se ne osećati dobro?

Da li je bolje osećati se dobro ili se ne osećati dobro? Ko se slaže da je bolje osećati se dobro nego ne osećati se dobro? Podignite ruke ako mislite da je bolje da se osećate dobro nego ne osećati se dobro. Samo se polovina u sobi slaže. Ko misli da je bolje da se ne osećamo dobro? Vidim. Znači vi ste uzdržani. Imamo dve kontradiktornosti. Ponekad je loše dobro. OK. Uzmite citat iz vaše knjige, zašto bi imao sud o oba pojma. Da. Upravo tako.


Sada, drugo pitanje je ovo: Da li je bolje govoriti istinu ili je ne govoriti? Da li je bolje da govorimo istinu?, podignite ruke. Ili da ne govorimo. OK. svi se slažu da je bolje da govorimo istinu.


I konačno... znači prva dva pitanja su: Da li je bolje osećati se dobro ili se ne osećati dobro? Većina vas se složila da je bolje osećati se dobro. Da li je bolje govoriti istinu ili je ne govoriti? To je bilo jednoglasno. Bolje je govoriti istinu.


Trece pitanje: Da li je bolje govoriti istinu ili se osećati dobro? (to zavisi od toga kome pričamo) Vidite morate napraviti izbor. Ako bi govorili istinu i osećali se loše, ili ako bi se zbog toga neko drugi osećao loše što vas navodi da se osećate loše, onda šta je bolje – govoriti istinu ili se osećati dobro? Reci istinu.


Pa, ja se ne slažem. I ... o tome bih želeo da popričam sa vama večeras. Ovo bi treblao da bude interesantno jer zvuči kao da gotovo nema smisla. Ali ... to je zanimljiv predmet za sagledavanje. I ovo pitanje je pokrenuto kao forma kod Abrahama.


I Abraham je prvi koji je postavio ovo pitanje svojim gledaocima, nedavno. I ja sam ga smatrao intrigantnim kao i Svi. i pomislio sam: Kakvo interesantno pitanje, ili niz pitanja. I Abrahamov odgovor je bio još interesantniji, jer je on rekao da je najbolje da se uvek osećamo dobro. Nisam siguran da je baš rekao da je najbolje da se uvek osećamo dobro, ali da je dobro, interesantno da istražimo da li je najbolje da se uvek dobro osećamo.


Ali kako da se osećamo dobro ako odbijamo da govorimo istinu. I evo šta je Abraham rekao, ja to neću uraditi ni približno dobro kao on, ali želim da prenesem ovu mudrost na što je moguće više ljudi, jer mislim da je vredno da se prenese dalje. Na ovaj način najviše razumem mudrost.


Prepotstavimo da je vaša istina da imate 0$ na vašem računu u banci. Nemate para u banci. Pretpostavimo da nemate novca na bankovnom računu i gledate kako ćete preživeti do sledeće nedelje, sledećeg meseca ili kako ćete organizovati budućnost.

Sada, možete reći istinu o tome da nemate novca na računu u banci, da to stalno ponavljate u sebi ili bilo kome ko vas pita kako se stvari odvijaju u vašem zivotu, kako se sve dešava itd. I vi možete nastaviti da govorite tu istinu: Pa ja nemam novac na računu u banci. Ali ako nastavite da se koncentrišete na tu istinu, i inače ne postoji bolji način da se fokusirate na istinu nego da je govorite, jer dok govorimo o nečemu stvaramo veoma, veoma jak fokus, po mom iskustvu.

Potrebna je mentalna energija da bi nešto rekli. Vaš um mora da bude veoma fokusiran da biste nešto rekli. a govor je i najteži vid komunikacije. Kao što znate osećanja su jezik duše, kao u Razgovorima s Bogom. Osećanja su laka kao pero. U stvari, lakša su od pera. Beztežinska. Ne morate da čekate na osećanja. Ona su uvek tu. Pa su beztežinska.

 

Komentari