Globalni Razgovori


Globalni Razgovoria

Šta Bog želi?

Šta Bog želi? Šta zahteva od nas? Šta zapravo želi od nas? Šta je potrebno da bi nas vratio u Raj, k’ sebi? Da li On zaista poručuje čovečanstvu da ako ste Musliman, Jevrej, pripadnih Ba’ha’ii vere, Budista ili Mormon, ili tražite Boga na bilo koji drugi način, a da to nije hrišćanski, na primer – idete pravo u Pakao, u...

Globalni Razgovoria

Najveći izazov sa kojim se sada čovečanstvo suočava

Najveći izazov sa kojim se suočava Čovečanstvo, ako želi da se razvije na narednom nivou, je da nađe način da se oslobodi negativnih emocija bez povređivanja samih sebe i drugih.


Globalni Razgovoria

Možete pomoći odmah uništenim Oklahomljanima

Počeli smo prošle nedelje jednu trodelnu seriju članaka o Novoj Analizi činjenice da malo činimo kako bi rešili uzrok naseilja u našem svetu, i da pogledamo neke alate koje naše globalno društvo može da koristi kako bi to uradilo.

Globalni Razgovoria

Malo radimo na rešavanju uzroka nasilja u našem svetu

Da li je moguće da je sve što se trenutno događa u našem svetu – u Siriji, Nju Orleansu, Bostonu, Iraku, Iranu – rezultat jedne veoma mlade vrste živih bića koja prolazi kroz bolove u sopstvenom evolucionarnom procesu?


Globalni Razgovoria

Pčele izumiru – da, mi smo krivi za to

Vidite, problem je jednostavan. Pčele izumiru. Pogledajte, uzrok je očigledan. To smo mi. Pčele nisu imale problema sa opstankom i razmnožavanjem dok mi nismo došli. Čak su i tada imale malo problema sve dok nismo odličili da ispunimo vazduh i prekrijemo svaki cvet i rastinje na vidiku sa pesticidima i otrovima.

Globalni Razgovoria

Konačno Slobodni! Hvala Svemogućem Bogu, Najzad Smo Slobodni!

Odluka Vrhovnog Suda SAD je direktan udar na takozvani Čin Odbrane Braka što je uzrok za slavlje širom sveta, kao što je udar koji zakonom reguliše ljubav između svih ljudi nezavisno od pola, i postavlja jedan standard koji druge nacije sada teško mogu da ignorišu.


Globalni Razgovoria

Anđeli Arizone su nam pokazali put

Oni su znali dok su ulazili unutra da je to jedan veoma opasan posao, I da mogu poginuti. To je jedna izvanredna stvar. Oni su to znali dok su ulazili unutra. A opet,su ušli ..

Globalni Razgovoria

Opet se dogodila: Revolucija

I tako, druga vlada i drugi predsednik su sklonjeni revolucijom, ovog puta (ponovo) u Egiptu. (Pitam se da li je iko u SAD-u uvideo ironiju ovih vesti i naslove kada su se prvi put pojavili i to za vreme kada su Amerikanci još jednom proslavljali njihovu sopstvenu revoluciju – 4. juli)


Globalni Razgovoria

U uzbudljivoj izjavi, papa kaže, 'Ko sam ja da sudim' homoseksualcima?

Papa Francis je dao izuzetnu izjavu 29-og jula koja se tiče homoseksualizma. Njegova zapažanja su odjeknula širom sveta.

Globalni Razgovoria

Da li je ovo doba na koje je čovečanstvo čekalo?

Zvuči previše dobro da bi bilo istina, znam – ali može li to onda biti istina? Da li je moguće da je 23 juli stvaran i ‘’zvaničan’’ početak 1000 Godina Mira?