Možete pomoći odmah uništenim Oklahomljanima

12.08.2013. Globalni Razgovori

Počeli smo prošle nedelje jednu trodelnu seriju članaka o Novoj Analizi činjenice da malo činimo kako bi rešili uzrok naseilja u našem svetu, i da pogledamo neke alate koje naše globalno društvo može da koristi kako bi to uradilo.


Ta serija je trebalo da se nastavi ovim tekstom, ali biću slobodan da prekinem seriju sa mojim sadašnjim tekstom, jer mi deluje neprikladno da prosto nastavim u tom pravcu bez ijednog pomena užasnog događaja u Oklahomi.

Ja ne mogu – mi ne možemo – da ignorišemo ono što se tamo desilo i da prosto nastavimo sa svojim životima, a da se makar ne zapitamo kako bi se primenili koncepti Nove Duhovnosti u ovoj situaciji, I gde bi se oni od nas, koji nisu odmah bili ugroženi time, mogli naći u svemu ovome.


Prvi princip Nove Duhovnosti , kao što većina čitaoca ovde zna je: Svi Smo Mi Jedno. Ako je ovo istina (a jeste), onda ono što se desilo u Moore, Oklahoma (u blizini predgrađa grada Oklahoma) je deo svačijeg života. Ako praktikujemo Novu Duhovnost onda, bi smo odmah tražili načine da pomognemo delovima Sebe na koji je uticao ili povredio na visokom nivou tornado EF5 koji je prošao ovuda.


Alia E. Dastagir, pisac za USA Today, je ponudila jedan zanimljiv način na koji ljudi mogu to odmah da urade. Njenu priču možete naći ovde:
Ovde, iz njene priče, je lista migućnosti koje pomažu. Nadam se i verujem da ćete odgovoriti otvorenog srca što pre i više moguće.


Crveni Krst Amerike ima nekoliko skloništa koji su otvoreni u Oklahomi i vozila za Hitne Slučajeve su počela da dostavljaju tople obroke širom pogođene regije. Crveni Krst takođe radi na povezivanju voljenih u Moore koji su OK putem vebsajta nazvanog Safe and Well. Ukucajte REDCROSS na 90999 kako bi dali $10 Američkom Crvenom Krstu Odeljak za Katastrofe, donirajte online ili putem telefona 1-800-RED CROSS ( ps. samo za one koji žive u Americi).

Vojska Spasa se aktivira u slučajevima elementarnih nepogoda i mobilne jedinice koje pomažu građanima i spasiocima u Moore, kao i na drugim lokacijama u Ravnicama i Srednjem Zapadu koje je zahvatio tornado. Donirajte online ili tekstom STORM na 80888 kako bi doprineli sa $10 naporima Vojske Spasa ili donirajte putem telefona na 1-800-SAL-ARMY. Ako šaljete ček potrudite se da napišete reči “Oklahoma Tornado Relief” na čeku, I pošaljite ga na :The Salvation Army, P.O. Box 12600, Oklahoma City, OK 73157.


AmeriCares ima tim za ublažavanje katastrofa koji radi sa hitnim službama i lokalnim zdravstvenim organizacijama u okolini teško-pogođenih predgrađa Oklahoma Sitija. Isporuke vode, lekova i prve pomoći su poslati, uz još isporuka koje treba da se izvrše. Možete pomoći donirajući kroz AmeriCares vebsajt putem telefona na 1-800-486-HELP.Ukucajte LIVE na 25383 da napravite donaciju od $10. Možete poslati ček ili uplatu na: AmeriCares, 88 Hamilton Ave., Stamford, CT 06902.


Operation USA je objavila da obezbeđuje hitnu pomoć tamo gde je potrebna u zajednici zdravstvenih organizacija širom Oklahome. Donirajte online, telefonom na 1-800-678-7255, ili putem čeka naslovljenog na Operation USA, 7421 Beverly Blvd., PH, Los Angeles, CA 90036. Možete takođe donirati $10 ukucavši AID na 50555. Donacije korporacija u količinama rasutih zaliha koje su primerene u katastrofama su takođe tražene.


Oklahoma Baptistička Pomoć u Katastrofama kaže da raspolaže sa najmanje 80 volontera koji mogu odgovoriti na ozbiljno nevreme u Oklahomi. Oni koji su zainteresovani da pomognu mogu da naprave donaciju oslobođenu poreza ka ministarstvu BGCO’s Disaster Relief online ili da pozovu (405) 942-3800. Možete takođe poslati ček na: BGCO Attn: Disaster Relief 3800 N. May Ave. Oklahoma City, OK 73112.


Feed the Children/ Nahranite Decu koja ima prestavništvo u Oklahoma Sitiju, transportuje flaširanu vodu i hranu ka uništenim oblastima. Ova organizacija prihvata pelene, konzervisanu hranu, nekvarljivu hranu, grickalice, vodu, sportske napitke i novčane donacije. Ukucajte “Disaster” na 80888 kako bi napravili donaciju od $10. Nakon što primate potvrdu o poruci morate ukucati “yes” kao bi završili donaciju. Gotovinske i korporativne donacije mogu se učiniti i online ili telefonom 1-800-627-4556.


Tašna Samarjanina, koja obezbeđuje pomoć građanima Moore nakon rušilačnog tornada 1999., uputila je dve Pomoćne Jedinice za Katastrofe jednu iz njihovog sedišta u Severnoj Karolini.

Jedan će biti lociran u Moore, a druga u Shawnee. Tašna Samarjanina traži volontere koji bi pomogli u pružanju pomoći. Možete donirati online ili telefonom na 1-800-528-1980. Ako šaljete pomoć, molimo pošaljite donacije na: Samaritan’s Purse, P.O. Box 3000, Boone, NC 28607-3000.

Spasite Decu je pokretno osoblje koje pruža podršku, pomoć i usluge oporavka zajedicama i porodicama u Oklahomi. Organizacija je spremna da uputi njihove komplete za skloništa Prostora  Dečijeg Prijateljstva, kako bi stvorili bezbedne zone za dečju igru. Takođe su spremni da upute materijale za higijenu za novorođenčad i bebe kako bi osigurali mladu decu odvojenu od svojih domova. Ukucajte TWISTER na 20222 kako bi donirali $10 za Spas Dece i pomaganje u pružanju pomoči. Možete donirati online ili pozivom 1-800-728-3843.


Međunarodna Blagoslov Operacija, humanitarna organizacija smeštena u Virdžiniji, radi u Moore, nakon što je radila na pomoći od tornada u Granbury, Texas, dok je pratila prošlonedeljnu oluju tamo. Karavan MBO hitne opreme je poslat u Moore, ukuljučujući i građevinske jedinice, pokretne komandne centre, kamione pune alata i zaliha, i jedan tim građevinskih radnika. Možete donirati ovu grupu online ili telefonom na 1-800-730-2537.

 

Komentari