Da li je zaista sve "SAVRŠENO"?

25.08.2014. Ključne Poruke RsB

Postoji Nova misao, učenje koje kruži - u stvari , to traje već godinama - to može da bude i obmanjujuće i nekorisno (tako reći ništa opasno) ako nije dobro objašnjeno.
To je učenje da "sve je savršeno ", i da je naš posao "videti savršenstvo " u stvarima kakve jesu, a ne gledati na bilo koji uslov kao "nije u redu ", ili kao negativan na bilo koji način.

Ovo neslužeće učenje je pogoršano pisanjima u jednom od najčitanijih i najprodavanijih knjiga o savremenoj , Novoj misli duhovnosti - zvanom, Razgovori s Bogom .

Ta knjiga govori o takozvanom Zakonu Suprotnosti, tvrdeći da se određeni uslovi , situacije i okolnosti pojave u životu tako da izgledaju nepoželjno, tako izgledaju da nam se protive, ali ustvari oni nas zapravo podržavaju na putu naše duše - i stoga ne bi trebalo da se sudi kao " loše " ili osudjeno kao " zlo . "

Mislim da je to važno u ovom trenutku - s obzirom gde je naša vrsta danas u svom planetarnom iskustvu - pojasniti ovo učenje veoma temeljno, i pozvati vaše reakcije na njega.

Želim na početku reći da ono što je doprinelo sve ovo za mene je komentar u poslednjem tekstu na naslovnoj strani prostora web stranice Globalni Razgovori -priča koja ima veze sa nasiljem u našem svetu, koji glasi: da li će čovečanstvo ikada videti ili staviti tačku na to? Komentar je došao od čitaoca pod imenom Tina Eš Braun , a ovde je ponovo objavljen:


" Ja se pitam zašto osudjujemo ove radnje kao dobre ili loše ? Bila sam tako zbunjena time, još od čitanja knjige RSB. Izgleda da postoji poruka koju ja ne razumem ispravno, ili mi imamo teško vreme razumevanja.

"Ja razumem da smo ovde poslati , jer je Bog želeo da doživi sebe i to ne može uraditi , bez kontradiktornosti ... suprotnosti. U raju , ili barem u Božjem svetu, sve što postoji je ljubav. Da li smo ovde da vratimo plan na isto? Na mesto gde samo ljubav postoji, ili umesto toga smo ovde da se setimo i vidimo ljubav, čak i u licu nasilja?


"Voleti ta bića bezuslovno, čak i ono što zovemo loše. Možemo li doživeti, ako preokrenemo ovaj svet u mesto gde postoji samo ljubav? Nije li mesto isto toliko deo Božjeg sveta kao bilo koji avion? Da li postoji samo ljubav i ovde, a nismo u stanju da vidimo od našeg ega i osuda okruženim dobrim i lošim?

 

"Čeznem za domom i za tim mestom gde postoji samo ljubav mir i radost, to mesto u meni. Dajem sve od sebe da stvorim to u ovom avionu svakog dana, uprkos slikama koje vidim. Znam da smo svi jedno i da smo povezani i šaljem svoju ljubav svima bez obzira na sve slike koje vidim, a ne rezonuju sa mnom i pored moje najbolje mogućnosti.

"Biram da se fokusiram na to, a ne na uočene nepravilnosti koje se mogu dešavati u ovom svetu, jer imam veru da je sve baš kako treba, čak i ako ja ne razumem kako! "

Ja bih sada želeo da odgovorim na ova postavljena vrlo iskrena pitanja, i na taj način možda donesem nešto jasnoće učenja Nove duhovnosti o Savršenstvu i Zakonu Suprotnosti.


Tina, vi ste rekli ... " Ja se pitam jednostavno zašto sudimo ove radnje kao dobre ili loše? "

Ja doživljam to jednostavno posmatranjem da nešto nepoželjno ne sudi da bude ' dobro' ili ' loše', a važno je biti jasan o tome. Ja lično nalazim da je ukus putera u sladoledu nepoželjan. Ja mnogo više volim čokoladu ili vanilu. To ne znači da sam osudio puter kao “loš” ukus. To samo oglašava moj lični izbor, po pitanju sladoleda.

Govoreći o nasilju kao nešto što ja nalazim nepoželjno nije sud da je to " loše".
To je samo objava kojom smatram to nepoželjnim. Neki mogu da se ne slože. Neki mogu zapravo želeti nasilje kao deo ljudskog života, ili misliti da je puter u svakom slučaju potreban, ili prirodno ljudsko stanje. Još uvek neki mogu da misle da je potrebno u cilju stvaranja Kontekstualnog polja kao deo Zakona Suprotnosti kao što je opisano u Razgovorima s Bogom.

Moje uverenje je da nasilje koje vidimo na Zemlji nije ni prirodno ljudsko stanje, niti je neophodno kako bi se stvorilo Kontekstualno polje u kojima možemo da doživimo nenasilje. Ovo poslednje saznanje proističe iz moje svesti da Kontekstualno polje, u kome Zakon Suprotnosti igra, daje mnogo veći efekat od okruženja poznatim kao Planeta Zemlje.

Ali da se vratimo na početak Tininog komentara, tako da ja mogu " kontekstualizovati " svoja zapažanja u okviru njenih pitanja.

Tina, kažeš ... "Ja razumem da smo ovde poslati, jer je Bog želeo da doživi sebe i to ne može uraditi, bez kontradiktornosti ... tj suprotnosti . U raju , ili barem u Božjem svetu, sve što postoji je ljubav. Da li smo ovde da vratimo plan na isto? Na mesto gde samo ljubav postoji, ili umesto toga smo ovde da se setimo i vidimo ljubav čak i u licu nasilja"

Tvoje prvo razumevanje, Tina, odgovara mom, koje mi je dato Razgovorima s Bogom. Poslati smo ovde, jer je Bog hteo da sebe doživi, a Bog ne može to uraditi u Oblasti Duhovnosti, baš kao šo si pomenula, jer tamo ne postoje suprotnosti.

Odgovor na tvoje pitanje je da smo ovde pozvani da stvorimo iskustvo sveta Božanske Ljubavi, Božanskog Mira, Božanske Mudrosti i Božanskog Jedinstva, tako da Bog može znati Sebe iskustveno kao sve to i još više od toga. Ipak, nije tačno da predložim da možemo samo da se setimo, i omogućimo Bogu da doživi te stvari " u licu nasilja " koje sada vidimo na Zemlji. Zaista, Bog nas poziva da stvorimo " Mir na Zemlji , dobru volju ljudima svuda."

Ipak, kako možemo doživeti to u odsustvu Kontekstualnog polja koje drži svoju suprotnost? Jednostavno. Kao što je objašnjeno u trećoj knjizi Razgovora s Bogom, sve što treba uraditi je da shvatimo da je ceo Univerzum Kontekstualno polje u kojem Zakon Suprotnosti deluje.

Dakle , nije nam neophodno graditi na Zemlji ili podneti, kreirati ili trpeti suprotno od Mira i Ljubavi, Harmonije i Radosti, Mudrosti i Jasnoće kako bi se to doživelo ovde. Mi samo treba da znamo da to postoji negde drugde.

Baš kao što doživljavam i cenim iskustvo, više nego ikada ranije, dobre stvari u životu u kojima uživam danas primećujući da njihova suprotnost postoji negde drugde na ovoj planeti, tako, takođe, mogu da doživim i cenim divne aspekte života primećujući da njihova suprotnost postoji negde drugde van ove planete.

To je razlog da je Univerzum tako nedokučivo veliki. I Visoko Evoluirana Bića u visoko evoluiranim društvima u našem kosmosu (da ,ona postoje, potvrđuju RSB) konačno stvaraju okruženje na njihovoj Rodnoj Planeti koje obezbjeđuje iskustva Jedinstva Svih Života i Realnost Neograničene Radosti, Ljubavi i Izobilja, uklanjajući svoje Suprotnosti iz njihove lokalne sredine - i prosto primećujući da ta Suprotnost postoji negde drugde. (Uključujući planetu Zemlje.)

Sve ovo je objašnjeno u trećoj knjizi RSB, Tina, i sa tvojim pregledom tog materijala tvoja zbunjenost o potrebi čovečanstva da nastavi iskustvo žrtve nasilja na lokalnom nivou, kako bi doživela svoju suprotnost globalno će nestati.

Tina, pozvala si nas .... " Da volimo ta bića bezuslovno, čak i ono što zovemo loše. Možemo li doživeti, ako preokrenemo ovaj svet u mesto gde postoji samo ljubav? "


Odgovor je da, znajući da nedostatak ljubavi, suprotno od ljubavi, postoji negde drugde u Univerzumu. Takođe, Tina, pomoću koršćenja jednog drugog izuzetnog sredstva -fantastičan alat otkriven u trećoj knjizi RSB: Memorija.

Naša memorija nam je data, Tina, sa jedinstvenim ciljem: stvaranje Kontekstualnog polja u nama, omogućavajući nam da znamo o suprotnom onoga što želimo da doživimo, bez potrebe da ponovo kreiramo iskustvo tog suprotnog stanja, situacije, ili okolnosti fizički, iznova i iznova.

To je razlog zašto smo podigli spomenike na Pokolju, Tina, sa znacima na njima koji kažu: Da se ne zaboravi. Mi ne moramo da ponovo stvorimo pokolj kako bi doživeli čovečanstvo bez ijednog - i to je cela poenta ovih spomenika, podignutim širom sveta.

Čitajući dalje, Tina, tvoje veoma divno i duhovno pismo, pitala si ... " Nije li ovo mesto isto tako deo Božjeg sveta kao i svaki drugi avion? "
Da.

" Da li postoji samo ljubav i ovde, a nismo u stanju da vidimo pored našeg ega i osudjivanja okruženim dobrim i lošim? "

Da. Sve je to ljubav, a ljudi jednostavno još nisu naučili kako da je izraze na način koji proizvodi zadovoljstvo i radost, mir i sreću, bez dodatnih (i nepotrebnih) iskustava bola, patnje i nasilja. To je moguće za ljude da urade, međutim, i to je ono što je proces Evolucije u svemu tome. I to je razlog zašto ja i drugi pozivaju sada Evoluciju Revoluciju na našoj planeti.

A onda, Tina, rekla si .... "Čeznem za domom i za tim mestom gde postoji samo ljubav mir i radost, to mesto u meni . Dajem sve od sebe da stvorim to u ovom avionu svakog i svakog dana, uprkos slikama koje vidim. Znam da smo svi jedno i da smo povezani i šaljem svoju ljubav svima bez obzira na sve slike koje vidim a ne rezonuju sa mnom i pored moje najbolje mogućnosti."

Izvanredno, moj prijatelju. To je prosto divno. Prolazeći kroz takve dobronamerne izbore da će se naš svet menjati u jedno od onih mesta u kosmosu, gde je iskustvo samo mir, ljubav i radost.

Konačno, Tina, zaključila si rečima… "Biram da se fokusiram na to, a ne na uočene nepravilnosti koje se mogu dešavati u ovom svetu, jer imam veru da je sve baš kako treba, čak i ako ja ne razumem kako! "

Ah ! Sada ovo nas vodi tom pojmu " Savršenstvo ".
To je istina, Tina, kao što nam Razgovori sa Bogom kažu, da je "sve je savršeno" i Bog nas poziva na neverovatan dijalog da " vidimo savršenstvo . " Ipak, Bog jasno kaže da to ne znači da nikada ne težimo promenama.

Bog nam kaže da upravo razlog da sve što postoji je savršeno, kao što jeste, Tina, je u tome što nas stavlja pred uslove, situacije ili okolnosti koje nam omogućavaju da znamo i doživimo Ko smo mi stvarno izražavajući i stvarajući šta god Želimo da izrazimo i stvorimo u odnosu na te uslove, situacije i okolnosti .

To bi moglo da podrazumeva promenu posebnog uslova, situacije, ili okolnosti na takav način da ona odražava i pokazuje, dokazuje i otkriva Ko Smo Zaista. Mi to ne menjamo zato što je " loše " ili " nesavršeno", već, jednostavno zato što ne predstavlja Ko Smo Mi u svetu i u kosmosu.

Čuvena poslovica " Ne sudi, niti osuđuj " ne kaže: " Bez Promena, niti menjati." Već kaže: ne sudi i ne osuđuj.

Majstor je, dakle, ona koja sve u Životu vidi savršeno, jer svaki trenutak i svako iskustvo, svaki uslov i svaka okolnost, joj omogućava da odgovori na način koji odražava i pokazuje svaki aspekt Božanstva koje ona odluči da otkrije, izrazi, i doživi u svakom trenutku.

Opet, Tina, tako da bude veoma jasno: Sve je " Savršeno " ne znači da bi trebalo da ostane nepromenjeno. To samo znači da nam samo postojanje situacije ili stanja pruža divno Kontekstualno polje za naše sledeće stvaranje. Trik je u tome da se to uradi bez osude.

Sada, Tina, ja se nadam i molim da je ovaj donekle dugačak odgovor pomogao da te ukloni od bilo kakve zabune oko poruka Razgovora s Bogom, koje se odnose na ono što vidimo na ovom sajtu . Nadam se da ćeš podeliti ovo sećanje sa prijateljima, tako da će uskoro, ceo svet razumeti zašto je svet takav kakav je - i razumeti duhovni razlog toga kako bi smo ga mogli promeniti.

Bog šalje Božanske Blagoslove tebi , Tina ... i svima koji čitaju ovo ... i , zaista , u celom svetu.
- Neale Donald Walsch

Komentari