Bog Sutrašnjice, I deo

20.01.2014. Knjige

Bog Sutrašnjice je najznačajnija knjiga. Ukoliko je niste pročitali,morate početi ovde,sada. U nastavku se nalazi prvi deo serije odlomaka iz RsB knjige Bog Sutrašnjice.

- Neale Donald Walsch

Knjiga Bog Sutrašnjice sadrži najuzbudljivije vesti u poslednjih 100 godina: Čovečanstvo će kreirati novu formu spiritualnosti ovde na zemlji. Naša civilizacija stoji na ivici svoje najveće avanture i svog izvanrednog dostignuća.


Želim da se sada obavežete da ćete naći svoje mesto u tom procesu kreacije. Ova knjiga je pogled na Boga Sutrašnjice. Ona govori o budućnosti čovečanstva,a ne o nekoj dalekoj drugačijoj viziji čovečanstva. Pre svega,sadrži zapanjujuća predviđanja za sledećih trideset godina. U vezi je sa našom bliskom budućnošću,i ulozi koju će ljudska bića imati u kreiranju iste. Radi se o ulozi koju možeš imati ti,u procesu kreacije. Radi se o tome šta će se desiti i kako će se to desiti.
Slično kao i ostale knjige iz serije ‘Sa Bogom’ ,ovaj tekst dobija formu konverzacije sa Bogom,ali nije neophodno za vas da verujete da sam ja u stvari zaista imao takvu konverzaciju,da biste dobili nešto od toga. Jedino što je neophodno jeste da imate otvoren um i ova knjiga vam čak I sugeriše kako da postignete to.


Ali sada, jedno ‘fer’ upozorenje. U ovoj knjizi ćete naći informacije koje nisu nove za vas. Vrlo malo toga ovde ne može biti pronađeno,kumulativno (sveobuhvatno),u svetim zapisima mudrosti svih tradicija na svetu. Veoma malo toga odavde nije već bilo spominjano i govoreno od strane svih svetskih mastera i učitelja. Veoma malo toga,ako je to bitno, se nije pojavilo u mojim prethodnim pisanjima.


Šta bi, onda, bio razlog za čitanje ove knjige? Sugerišem da ne sadrži mudrost koja nam već nije bila data, ali ona ponavlja mudrost koju nismo saslušali.
I problem je, ako ne budemo slušali tu mudrost sada, možda više nećemo imati toliko mnogo šansi da nam to opet bude ponavljano.
Mi smo na ivici, kao što vidite. Otišli smo onoliko daleko koliko se moglo otići,u pravcu koji smo zauzeli. Sada treba da promenimo kurs, ukoliko želimo da zaštitimo život ovde na planeti, za koji znamo.


Čovečanstvo više sebi ne može priuštiti još neki napad besa. Pronašli smo način da ‘zapakujemo’ ostatak sveta u aktovku. Mi možemo pečatirati smrt civilizovane zajednice u koverti sačinjenoj od bezbroj sporova, i jednostavno isključiti meil. Pričati o našoj kobnoj sudbini koja je zapečatirana…


Istrenirali smo sebe da letimo avionima i udaramo u zgrade, da ubijamo na hiljade ljudi,ne ustuknuvši. Nagovarali smo sebe da verujemo da preventivno primirje -najpre pucanje a postavljanje pitanja kasnije -je savršeno prihvatljivo sredstvo sprovođenja spoljne politike.
Odlučili smo da imati dominaciju nad planetom zemljom znači uništiti je -i pretvaramo se da ne znamo da mi to radimo. Zaključili smo da je menjanje bazične genetičke strukture naše hrane način za poboljšavanje iste. Izabrali smo da 20 posto ljudske populacije dobija 80 posto svetskog(ukupnog) dohotka,i da to nazivamo dobrim životom.
Ukratko,mi smo zbunjeni. Još uvek postoji izlaz iz ove konfuzije,i ti možeš prihvatiti tu ulogu da nas izvedeš iz nje. Ova knjiga govori o tvojoj ulozi.
 

Komentari