Bog Sutrašnjice, II deo

8.01.2014. Knjige

Knjiga Bog Sutrašnjice govori da će se u sledećih trideset godina videti primer promena unutar čovečanstva koji je pozitivan ,transformativni, posve u smeru od unutra ka spolja, koji će promeniti smer kretanja ljudske istorije. I to poziva tebe -da, tebe , tebe koji sada čitaš ovo, da se pridružiš procesu ‘prekrajanja’ čovečanstva. Zbog toga je ova knjiga napisana. Ona je direktan poziv Boga upućen tebi.


Razmisli o ovome. Sada razmisli o tome kako su ovi spisi zadobili tvoju pažnju. Kako je došlo do toga da ti čujes za ovo? Šta te je nateralo da pronadješ ovaj tekst i da počneš čitati? I što je najbitnije, šta te zadržava da nastavljaš da čitas ovo? Da li misliš da se sve ovo događa slučajno?
Nije slučajno. Ne postoji takva stvar kao ‘slučajnost’. U univerzumu se ništa ne dešava slučajno. Ova knjiga je došla do tebe da bi ti dala na znanje da možeš promeniti smer kretanja ljudske istorije. Ti. Ne samo ljudi koji su na vlasti ili poseduju korporacije ili zagovaraju promene ili pišu knjige ili su uticajni iz nekog drugog razloga. Ne samo ti ljudi. Ti. Ti možeš promeniti smer kretanja ljudske istorije.


Ovo nije preuveličavanje. Molim te da mi veruješ. Ovo nije preterivanje. Ova knjiga te poziva na taj jedinstveni poduhvat. Poziva te da internalizuješ mudrost prastarih i savremenih mastera , ne samo da čujes to, nego da prihvatiš to, da postaviš u sebe, da apsorbuješ to na najdubljem nivou svog bića, sve dok to ne postane esencijalni deo onoga što si ti, na nivou tvojih ćelija.


Život će te u narednim godinama neodložno pozivati da reaguješ i odgovoriš sa ovog nivoa Dubokog Saznanja. Ono što postaviš tamo, kao ono u šta suštinski (duboko) veruješ, i koliko daleko šalješ poruke,kroz tvoj život na novi način,će napraviti razliku u svetu, samom svetu.


Još uvek, nemoj osećati da sve ovo moraš da uradiš sam. Možda najveće uzdizanje i najuzbudljiviji deo poruke koji smo dobili u ovoj knjizi je da sada, niko od nas, ne mora da ‘ide kroz sve sam’ . Imamo saigrače -drugare iz istog tima, i možemo im se pridružiti ili ih pozvati ka nama, da bi se okupili oko najvećeg izazova čovečanstva: menjanja sebe i menjanja sveta.
 

Rekao sam ranije da možda nećete naći toliko toga novog u ovoj knjizi. Pogrešio sam. Možete pronaći…Novog Sebe. I način da kreirate Novi Svet.

 

Komentari