Možemo li da razgovaramo?

Oluja Pre Zatišja (prvo poglavlje)

21.05.2013. Oluja Pre Zatišja

Prvi Korak: Pročitajte knjigu Oluja pre Zatišja.

OLUJA PRE ZATIŠJA

PRVO POGLAVLJE

Moji dragi, dragi prijatelji… moji predivni saputnici na ovom ljudskom putovanju …

Veoma mi je drago što ste ovde, I nadam se da je vaš odgovor na gornje pitanje DA, jer je veoma važno da čujete ovo: Upravo sada doživljavamo nešto izuzetno na Zemlji. Ovde ću mu dodeliti ime.

 

Mi doživljavamo Preokret Čovečanstva.

To nije preterivanje. Ovo je stvarnost. To se uočava na svakom koraku.

Ipak evo nečeg što nije tako uočljivo. Ništa nije tako kao što izgleda.

I smatram da, pre nego što svet i ljudi napreduju na ovom putovanju, moramo biti svesni toga.

Takođe moramo biti svesni da ne postoji ništa čega bi se trebalo plašiti u našoj budućnosti ako svi budemo odigrali naše uloge na njenom stvaranju. A tu ulogu – uloga na koju nas Sam Život poziva da odigramo – biće veoma lako odigrati.

Ima još mnogo toga što bi podelio sa vama u vezi ovoga. Hajde da vam dam kratak pregled svega što ću vam reći:

 • Ogromna promena se događa na našoj planeti
 • Ne postoji ništa čega se trebamo plašiti ako uzmemo ućešće u ovoj promeni
 • Naše uloge je lako odigrati, I to može biti zaista zabavno
 • Imaćemo predivan razgovor koji uključuje sedam predivnih pitanja
 • Pitanja i odgovori na ta pitanja mogu da doprinesu dobijanju rešenja na najveće probleme čovečanstva
 • Vreme je da se pre Nove Kulturne Priče čovečanstva, okrenemo ka sasvim novim pravcima o politici, ekonomiji, kulturi, obrazovaju, vezama, poslu, braku, seksualnosti, roditeljstvu, i o svakoj oblasti ljudskog delovanja. Manifestu kojeg ćemo pisati svi mi, radeći kao koautori.
 • Postoje neka sjajna otkrivajuća razmišljanja o tome šta sve ovaj dokument može da sadrži, za koje mislim da treba da ih čujete


Oh,ne želim samo da popričam sa vama o “ uslovima u svetu” ili “globalnoj situaciji” ili o “našoj planetarnoj krizi”. Koliko god da bile važne te teme, jasno mi je da je Preokret Čovečanstva preokupirao svakog od nas. Samo jedan pogled na to koliko se vaš život promenio u poslednje tri godine će vam ukazati na to.

Voleo bih i da razgovaramo o tome kako da olakšamo bilo koju borbu ili negativnost koje se mogu naći u vašim ličnim životima.

Ok, to je to. Ceo plan. Možemo li da porazgovaramo?


Preokret Čovečanstva nije mala stvar. Reči koje koristim da opišem ovu pojavu jesu dramatične, jer je i sam dogadjaj dramatičan.

On će uključiti (zaista, i sada uključuje) svaki aspekt naših života: našu vladu i politiku, našu ekonomiju i finansijsku stabilnost, našu trgovinu i industriju, naša društvena ubeđenja i konstrukcije, naš obrazovni system i pristupe, našu religiju i verovanja, naše običaje i tradiciju – u stvari, celu Kulturnu Priču.

Mi možemo učestvovati u Preokretu Čovečanstva ili možemo jednostavno da budemo svedoci toga – ali ne možemo to zaustaviti.
Niti bismo to želeli.

Ovo može biti najveća stvar koja se ikada dogodila našoj vrsti još od našeg pojavljivanja na planeti. Narednih godina, i neka prosuđivanja i nevolje koje ćemo videti, mogu dovesti našu planetu na predivno mesto kada se proces završi. A proces će se završiti ubrzo.

A vi možete doprineti završetku ako tako odaberete.


Ne morate samo da pročitate ovo.

Život vas poziva na to da ovo ne mora biti samo knjiga kou će te pročitati. Život vas poziva na to da ovo može biti iskustvo u kojem vi učestvujete. Ovo je vaša prilika da se pridružite meni i drugim oblicima širom sveta u razgovoru koji je započet ovde. Možete to uraditi u bilo koje doba tako što ćete prosto prestati sa čitanjem I obeležiti svoje mesto, a onda pristupiti internetu i otići do …

www.TheGlobalConversation.com i www.razgovorisBogom.rs

Onda kliknite na ikonicu označenu kao Oluja Pre Zatišja. Pronađite i pošaljite bilo kakav komentar koji želite na numerisanom “Razgovoru” kojeg trenutno čitate. (Primetićete da ova knjiga nije podeljena u “Poglavlja”, već u “Razgovore”).

Na ovom posebnom websajtu videćete takođe i odvojenu ikonicu gde možete slati vaše ideje, vaše misli, vaše koncepte, i vaše inspiracije koje se tiču konteksta Nove Kulturološke Priče Čovečanstva. Upravo je to svrha toga što ste došli do ovog sadržaja.

Ako ste se kao i mnogi drugi, zapitali, “Šta mogu da učinim?Kako mogu da poboljšam stvari?” Ovo je odgovor na vaše pitanje.

Priča Nove Kulture Čovečanstva stvorena u saradnji ovde, gde se nalaze vaša razmišljanja, inspiracija i najdublja nada i snovi za naš svet, biće predstavljena čovečanstvu kao posebna knjiga; Naš Kolektivni San:Nova Kulturološka Priča Čovečanstva. Ovu knjigu će čitati širom sveta i vi ćete biti koautori.

Tako da ono što upravo čitate nije svakodnevni tekst. Ovo je vaša karta za učestvovanje u onome za šta mi je jasno da bi moglo biti Razgovor Veka. Vaš glas je dragocen i potreban u ovoj razmeni, kako bi sama razmena mogla da sija živopisnim varijacijama ideja, uvida i vizija. Tako da, molim vas, razmislite o interakciji sa ovom knjigom, kao i sa čitanjem, ok?

SMERNICE KOJE ĆETE NADAM SE UPAMTITI

 • • Ogromna promena se događa na našoj planeti
 • • Ne postoji ništa čega se trebamo plašiti ako uzmemo ućešće u ovoj promeni
 • • Naše uloge je lako odigrati, i to može biti zaista zabavno
 • • Život nas poziva da promenimo našu Staru Kulturološku Priču

AKCIJE KOJE ĆETE NADAM SE PREDUZETI

• Posetite websajt koji je upravo kreiran da omogući nastanak razgovora koji je ovde započet. posetite www.TheGlobalConversation.com i www.razgovorisBogom.rs, i vidite šta mislite o tome.
• Vratite se na sajt u bilo koje doba dok budete čitali knjigu ako želite da o nečemu dalje prodiskutujete. Stvorite lični forum tema, ako već tamo nije istražena tema o kojoj želite da prodiskutujete.

 

Komentari