Promenite Svoju Realnost

10.07.2013. Promena Promene

Šta je dovelo to toga da promenite Vašu percepciju?Šta podstiče ikoga da promeni svoju percepciju?

Ono što dovodi do promene percepcije je promena pespektive, ili vašeg iskustva o tome da stvarnost koju živite nije ona koju birate. Želim da shvatite da stvarnost u kojoj živite nije ona koju birate. To je veoma važno. i ako ne uživate u stvarnosti u kojoj živite, žao mi je ali tako je to. Ako to ne funkcioniše i ja ne mogu da vam dozvolim da živite svoj život i da mislite: pa ne uživam u stvarnosti u kojoj živim, ipak

a) ali nemam izbora ili

b) ne mogu učiniti ništa s tim

c) to nije moja krivica

d) ja ovo nisam odabrao ali kako sam raširio posteljinu tako ću i ležati.

Ništa od toga nije istinito, a jedna od najbitinijh stvari koju mogu da podelim sa vama na ovom seminaru je da vam kažem da je stvarnost u kojoj živite stvarnost koju ste sami odabrali. Izvinjavam se na brutalnosti, ali mislio sam na to da vi birate upravo ovde i upravo sada.

Neću ni da pominjem stvarnost u kojoj živite je stvarnost koju ste odabrali pre 3 godine, ili pre 6 meseci ili pre 10 godina ili kada ste imali 17. Mislim na to da stvarnost koju živite jeste stvarnost koju birate upravo sada, u odnosu na vaše mišljenje da stvarnost koju živite jeste rezultat izbora koji ste napravili sa 17 godina. Neki će pomisliti: pa ok, razumem, napravio sam izbor i stvorio sopstvene okolnosti kada sam imao 19, ili 20 ili 25 ali razumem, evo me sada i šta da uradim u vezi toga. Tako da objašnjavam veoma jasno ljudima da ste stvarnost koju upravo živite, upravo izabrali ovog jutra. Ovog popodneva. i u ovom trenutku. Vrlo je važno da shvatite to da se vi osećate totalno i beskrajno i potpuno bespomoćno da promenite svoju stvarnost upravo u ovom trenutku, baš sada. Tj, to nije slučaj: kako sam raširio tako ću i ležati, već je činjenica da možete preoblikovati i menjati svoju stvarnost o bilo čemu.

Ne samo o vašim spoljnim okolnostima već kako ste vi, kako je s vama, vašu stvarnost o tome šta vas čini srećnim a šta vas čini nesrećnim, vašu stvarnost o tome šta vas čini ljutim a šta radosnim.

Vaša stvarnost o bilo čemu može se promeniti, a ono što će dovesti do njene promene je prosta konstatacija da niste srećni u trenutnoj stvarnosti. I jednostavno odlukom da je promenite. ali većina ne menja svoju realnost iako su nesrećni ili ako to čine, potrebne su im godine da to postignu. Godine patnje na mestu gde je nesreća pre nego što prikupe hrabrost, volju ili iskustvo i dostignu previše napetosti da je konačno promene. i to je takodje ok, ok je. Nema ničeg pogrešnog tu, rekao je citiram, sa tim procesom. Promenićete je kada zaželite. Ja sam ovde da vam pomognem da shvatite da niste radili ništa pogrešno ako vam je godinama trebalo da je promenite, već da niste morali da je menjate ako niste želeli, a ne morate ni u buduće ako ne želite. samo to hoću da objasnim. Možete promeniti trenutnu stvarnost brzinom svetlosti. Mislim da sam ranije ove nedelje pričao nešto o tome da moj sin ima nalepnicu na braniku auta na kojoj piše: tvoj život se može promeniti brzinom tvoje misli.

Život se menja brzinom misli. Pa ono što dovodi do promene vaše percepcije je promena vaše perspektive i ugla posmatranja. tj. načina na koji posmatrate stvari. To je istovremeno pozitivno i negativno. Tako da ako doživljavate nešto što ne želite da doživite ili ako doživljavate odredjeno stanje ili okolnost na način koji vam ne donosi radost, jednostavno promenite ugao posmatranja. Promenite takozvani ’ugao posmatranja’. Kada sam bio u Africi radeći za Nacionalnu TV.... bio sam producent , demostrirao sam američku svemirsku tehnologiju kako bi se razbile zemlje širom sveta, moj posao je bio da odem u te zemlje i postavim mesto za demostraciju našeg ats satelita.

Da bismo uspeli da održimo demostraciju postavili smo ogroman tanjir, ogroman kao i ovaj sto ovde možda i za polovinu veći. Velika satelitska antena, mnogi montažeri i tehničari su je postavljali, došli su u belom avionu sa belim tigrom. a onda se ispoljio tzv. ugao posmatranja tj asme – to su stepeni koji se mere od horizonta nagore i to su asme.

To su definisali pa onda levo, desno i gore i dole, a to se naziva ugao posmatranja, a inače ako pokušate pa vidite satelite na nebu, znate li koliki je satelit, pa veličine te stolice. Tako da je satelit veoma mali, komunikacioni satelit je verovatno veći od te stolice ali ne mnogo. Na celokupnom nebu, i u pokretu je,24500 milja iznad nas i vi morate da ga nadjete, pratite i posmatrate. Sada zamislite kada se ugao satelita pomera 1/10 stepena gore/dole i vi propustite da ga vidite, kao da pokušavate... znate... nije to lako uraditi. Tako da se pomera tanjir , risiver satelita od 1 do 100 stepeni u sekundi.To je kao čovek sa šefom, pokušava da pronadje komuninaciju. To je veoma delikatan posao. i dosta sam naučio o uglu posmataranja, kada sam producirao te dogadjaje u Africi.
Dakle, menjamo našu percepciju kada promenimo svoju perspektivu tj kada menjamo ugao posmatranja. Posmatramo nešto iz drugačijeg ugla i vidimo ga na drugačiji način. Zadivljujuće je to da možete videti stvari na drugaciji način ako ih posmatrate sa drugačijeg mesta.
što je slučajno delo Byron Katie.

Byron Katie nas poziva da postavimo četiri pitanja... što znači pogledaj na drugačiji način...

Ona nas poziva da pogledamo na drugačiji način i da posmatramo kako um deluje na datu situaciju. Pitanja koja ona postavlja su, kada se neko pojavi sa nekom pričom, da li znaš da je to istina?  Da li apsolutno znaš da je to istina?

Kakav je osećaj kada se držiš te misli? Šta bi se desilo ako bi napustio-la  tu misao? Sada, preokrenite to.....

Veoma moćan posao , tako da sve što je potrebno kako biste promenili vaše živote jeste da promenite svoj um, čak je neko i napisao knjigu promenite li svoj um, promenićete svoj život.

Veoma moćna knjiga. ali ono što želim da zaključim o ovoj temi da je veoma važno da svima kažete da i vi učite iz ovog materijala. Da postoji moć da se to uradi, da možete promeniti svoj život preko noći ili tokom sledećih 5 minuta. Tako što ćete promeniti vašu zamisao o nečemu.
 

Komentari