Potraga je završena, Prosvetljenje je Vaše!

20.05.2013. Prosvetljenje

Ovo je šesti i poslednji deo opširnog serijala o istraživanju “prosvetljenosti” kao ljudskog iskustva. Prvi, drugi, treći, četvrti i peti deo ovog serijala mogu se naći u arhivi.

Na kraju prvog dela sam rekao da je opasnost od bavljenja prosvećenošću dvostruka. Prva opasnost je razmišljanje da je potrebno uraditi nešto određeno kako bi do nje stigli. I da ako to ne učinite, nećete je dosegnuti. Druga opasnost je mišljenje da je tvoj način da stigneš do nje najbrži, najbolji način.

U drugom delu pisao sam o vremenu kada je Paramahansa Yogananda, ili “Master” kako se zvao, došao u Ameriku i doneo tehniku za “Samoostvarenje”- to je njegov izraz za “prosvetljenje”. Samoostvarenje ističe da kada sagledate Ko Ste, postajete prosvetljeni. Master opisuje sebe kao prosvetljenog. A, inače, i bio je prosvetljen. Bio je prosvetljen jer je rekao da je prosvetljen, I žao mi je što moram da razbijem čini pod kojima ste, ali da biste bili prosvetljeni trebate samo reći da ste prosvetljeni. Toliko je to jednostavno.

U trećem delu smo sagledali i druge “Mastere” i druge programe za “buđenje” ili “prosvetljenje”, ne samo Paramahansa Yogananda i Družinu Samoostvarenja, već i Maharishi i Transedentalnu Meditaciju, i još Werner Erhard i est program. Postoji mnogo programa, mnogo pristupa, mnogo puteva razvijenih od strane mnogih mastera. Postoji jedna knjiga koja je napisana , i nazvana Mnogi Životi, Mnogo Mastera, koju je napisao moj prijatelj Brian Weiss, i on ističe da postoji mnogo puteva kako bi dostigli vrh planine. Koji put, onda, mi preporučujemo? Kojim putem, onda da ohrabrujemo druge da krenu? I na kraju trećeg dela sam istakao da ćemo sagledati put kojim je Buda krenuo.

U četvtom delu smo upravo to učinili a završili smo sa kratkim opisom spoljašnjeg iskustva koje sam doživeo pre mnogo godina. Izvukao sam iz tog iskustva poruku sa tri reči :”Ništa nije važno”,. Rekao sam sebi “Ništa nije važno?? Kako je to moguće?”

U petom delu istraživali smo “smisao iza poruke “, a to je da ako ništa nije suštinski važno , onda imam slobodu da izjavim da ja biram šta je za mene važno. “tako da” rekao sam u petom delu. “ovo je vreme vašeg osobođenja. i pričaćemo više o tome kako to izgleda u sledećem delu.”
Ovde je sad nastavak tog dela…

Možete se osloboditi od vaše životne potrage za prosvetljenjem. Možete se osloboditi od bilo koje misli koju imate “ Ne, Ne to mora da izgleda ovako” ili “Ne, ne to mora da izgleda onako, … ne, vi morate da krenete ovim putem, ovim programom, da obavljate tu aktivnost…”

Još uvek možete tako činiti ako izaberete to, ali ako ste pod stresom zbog toga, ako ste pod naporom, onda kako to može biti put do prosvetljenja? Stoga osobodite se danas.

I Prestanite toliko da radite na sebi, i odlučite da ostatak svog života – svakog dana, svakog trenutka, svaku reč- nešto što ćete podeliti sa osobama čije ste živote dotakli, kako bi oni znali da ne postoji ništa što oni moraju da urade, niti da idu, niti da iko budu… da su oni savršeni ( što je, posle svega, i prosvećenost) baš tamo gde su.

Provedite ostatak svojih života vraćajući ljude njima samima, kako bi oni sebe zavoleli, i da saznaju da im ništa ne nedostaje , da ništa ne propuštaju, da im ništa nije potrebno, ništa što oni već nisu.

Ali kako da ljudi to spoznaju, kada se čini tako stvarnim da im nešto nedostaje, da nešto propuštaju da postoji još mnogo toga što oni nisu? Kako da im pomognete da uvide istinu?

Pa, hajde da vidimo šta Razgovori s Bogom kažu na tu temu.

To što izaberete da date drugima, postaće stvarno takođe i u vašem iskustvu. To što želite da doživite, dajte drugome. Pa tako je najbrži način za bilo koga da doživi prosvetljenost taj da inspiriše druge da spoznaju sebe. To je razlog zašto je “Namaste” postala tako moćna razmena energije : Bog u meni , vidi, prepoznaje, poštuje Boga u tebi.

Ne postoji ništa više da se uradi, zaista to mislim. Naravno, ako ja to izmišljam jer zvuči sjajno, onda postoji još puno toga da se uradi. Ali ako ja zaista to mislim, onda je sa borbom gotovo. Potraga je završena i prosvetljenje je najzad naše.

Ovo je poruka koju donosim svetu. To je poruka koja mi je data u mojim Razgovorima s Bogom, i dodaću, u mojim razgovorima sa svakim masterom koga sam sreo. Svi oni ukazuju na istu stvar. A ovo je i poruka Tima Čovečanstva, sveobuhvatnom pokretu kojeg sam stvorio, koji pokušavamo da povežemo sa svakim gradom, sa svakim selom i varoši na svetu, koji će stvoriti učitelje i glasnike poruka i vođe koji će podeliti, sa svima čije živote oni budu dotakli, predivnu slobodu saznanja da Bog vidi vaše savršenstvo i samo čeka da i vi to vidite.

A to ćete I učiniti – videćete savršenstvo u sebi – a trenutak kada to prepoznate : je samoostavrenje. Tj ponovna spoznaja.

Tako da se Tim Čovečanstava bavi time da donese na Zemlju Novu Duhovnost i da stvara mogućnosti za nova duhovna iskustva koja će se proširiti na planeti. Radi se na stvaranju Pokreta Gradjanskih Prava Duše, koji bi najzad oslobodio čovečanstvo opsednutosti njegovim verovanjima u nasilje, ljutnju i osvetoljubivog Boga. Radi se na stvaranju Revolucije Evolucije kroz uvođenje Razgovora Veka u domove širom planete i onda prenošenje toga, što bi na kraju dovelo do duboke spoznaje, tamo u stvarnom životu, na ulice.

 

 

 

 


 

Komentari