Da li treba da se plašimo Boga?

19.06.2013. Tumačenje RS Bogom

Da li je Bog biće kojeg se trebamo “plašiti”?

Ideja o tome da je dobro i predivno i nešto čemu se treba diviti ako se “plašimo Boga” je vratila u javnost mlada televizijska zvezda koja je preko Interneta saopštila svojim fanovima da prekinu da gledaju program koji ih je učinio njegovim fanovima.


Angus T. Jones igra ulogu Jake Harper u CBS seriji Dva i Po Muškarca već deset godina, i pre nekoliko godina (2010) je postao najplaćenija dečija zvezda na televiziji, jer je zaradio, u 17 godini, blizu $8 miliona za samo dve sezone. Ali ranije prošle godine je objavio da tih dana ima poteškoća da odigra neke delove priče koji su napisani za njegovog sada već starijeg lika u seriji.

Ta poteškoća je očigledno izašla na površinu punom parom, kada je Gospodin Jones postavio video na YouTube kanalu gde je rekao da ne želi više da se pojavljuje u programu, gde je neprekidno učestvovao već deceniju, i izjavio da serija ulazi u sukob sa njegovim religioznim uverenjima. Gdin Jones je upravo kršten kao član Forerunner Christian Church.

U videu Gdin Jones nastavlja dalje: On je zamolio svoje fanove da prestanu da gledaju Dva i Po Muškarca i da ne pune svoje umove smećem”. Nemam ništa da kažem na to. Ako Gdin Jones smatra da je njegova sopstvena tv serija “smeće”, neka tako i bude.

(Odkad je Gdin Jones dao izjavu u kojoj suštinski ističe da ne želi da lično uvredi ili obeščasti producente serije, režisera, glumce ili ekipu sa njegovim primedbama, i svima njima se zahvaljuje na prilici i pomoći koju mu je svako pružio oko glume,- ali on ne želi da povuče ili negira svoju izjavu da je serija “smeće” )

Ono što ovde želim da razmatram, ipak, nije sadržaj serije već sadržaj tvrdnji Gdina Jonesa o Bogu. Gdina Jonesa su citirali na vestima dok je govorio na videu YouTube-a:”Ako činim bilo koju štetu, ne želim da budem ovde. Ne želim da doprinosim neprijateljevom planu… Ne možete biti istinska osoba koja se plaši Boga i da istovremeno glumite u takvoj televizijskoj seriji. Ja znam da ne mogu. Nisam OK sa onim što učim, a što Biblija ističe, i da sam u ovoj televizijskoj seriji.”

Pa pošto je ovaj svetski poznati glumac (serija se prikazivala u nekoliko zemalja) dao celoj publici na svetu svoju ideju o tome šta znači “istinska bogobojažljiva osoba “, Ja bih želeo da dam svetu moju ideju o tome ko je Bog za sve nas koji smo bogobojažljive osobe. To bih želeo da istražujem u danima koji nam slede, i da veoma blisko sagledamo šta tačno Bog želi u pogledu toga.

Ali prvo ću vas upitati ovo. Ljudi širom sveta čitaju moje tekstove. Veoma me zanima: Koja je vaša istina, koja je vaša svesnost, koje je vaše lično iskustvo i shvatanje ovog pitanja: Da li Bog želi, treba mu, zahteva, naređuje nam da ga se plašimo? Kakvo je vaše saznanje o ovome? Šta je Božji razlog za to?

Molim ostavite svoje komentare... Onda, u narednim tektovima ću objasniti šta ja mislim da Bog želi.

 

Komentari