Zašto nam toliko dugo treba da bi stvorili ono što želimo?

25.01.2014. Živi kao Bog

NEALE: Zašto mi toliko dugo treba kako bi stvorio stvarnost koju sam odabrao?


BOG: Iz mnogih razloga. Jer nisi verovao da možeš da imaš to što biraš. Jer nisi znao šta da odabereš. Jer se I dalje trudiš da shvatiš šta je “najbolje“ za tebe. Jer unapred želiš garanciju da će svi tvoji izbori biti “dobri“. I zato što se stalno premišljaš!


NEALE: Hajde da vidim jesam li razumeo. Ne treba da shvatim šta je najbolje za mene?

BOG: “Najbolje“ je relativni izraz, I zavisi od stotine varijanti. To izbor čini veoma teškim. Treba samo da se obaziremo na jednu stvar kada odlučujemo o bilo čemu – Da li je ovo izjava toga Ko Sam Ja? Da li je ovo objava Onog Koje Ja Biram Da Budem?


Ceo život bi trebao biti takva izjava. U stvari, ceo život i jeste. Možete tu izjavu Slučajno napraviti, ili Izborom.
Život koji živimo Izborom jeste život svesnog delovanja. Život koji živimo Slučajno je život ne svesnog delovanja.
Reakcija je upravo to – jedna akcija koju ste još pre preduzeli. Kada vi “re-agujete“ ono što radite je: procenjujete informacije koje stižu, tražite ih u banci memorije ili približno sličnu, doživite je, i ponašate se na način kao što ste se pre ponašali. Ovo je sve rad Uma, a ne vaše Duše.


Vaša Duša želi da vi istražite Njenu “memoriju“ da bi videli kako možete da stvorite jedno istinski istinsko iskustvo Sebe u Sadašnjem Trenutku. Ovo je iskustvo “potrage duše“ za koje ste tako često čuli, ali morate da budete bukvalno “van uma“ da bi to uradili.
Kada trošite vreme pokušavajući da shvatite šta je “najbolje “ za vas, vi činite samo to: trošite vaše vreme. Bolje da čuvate vreme nego da ga potrošite bespotrebno.
Čuvanje-vremena je ogromno ako ste van svog uma. Odluke se brzo obuhvataju, izbori se brže prihvataju, jer vaša Duša stvara samo sadašnje iskustvo, bez toga da ponovo sagledava, analizira i kritikuje prošle susrete.

Zapamtite ovo: Duša stvara, Um reaguje.


Duša spoznaje unutar njene mudrosti da je iskustvo, koje vi imate u Ovom Trenutku jedno iskustvo, koje vam je Bog poslao pre nego što ste imali bilo kakvu svest o tome. To je ono što se podrazumeva u “sada-šnjem“ iskustvu.

Već je na putu ka vama čak dok ga zahtevate - čak i pre nego što zatražite, Ja ću vam odgovoriti. Svaki Sadašnji Trenutak je jedan veličanstveni dar od Boga. Zato se i zove prezent= poklon/dar.


Duša intuitivno žudi za savršenim okolnostima i situacijom, koja je sada potrebna, kako bi izlečila pogrešnu misao i donela vam pravo iskustvo sebe, Ko Vi Stvarno Jeste.

Želja Duše je da vas vrati nazad Bogu – da vas dovede kući kod Mene.


Namera Duše je da spozna Sebe praktično – i stoga da spozna Mene. Jer Duša shvata da smo Vi i Ja Jedno, čak i ako Um poriče ovu istinu, a Telo reaguje iz ovog poricanja.
Stoga, u trenucima velikih odluka, budite van svog Uma, i uradite neko traganje Duše umesto toga.


Duša razume ono što je za Um nezamislivo.


Ako provodite vaše vreme tako što pokušavate da shvatite šta je “najbolje“ za vas, vaši izbori će biti zbrkani, dugo nećete moći doneti odluku, i vaš put će se okrenuti ka jednom moru očekivanja.


Ako ne budete pazili, udavićete se u vašim očekivanjima.


NEALE: Vau! Kakav je to odgovor! Ali kako da slušam svoju dušu? Kako da znam šta čujem?


BOG: Duša vam se obraća pomoću osećanja. Slušajte svoja osećanja. Pratite svoja osećanja. Poštujte svoja osećanja.


NEALE: Zašto mi se čini da to što sam poštovao moja osećanja, upravo ono što me je i dovelo u nevolju?


BOG: Jer ste označili rast “problematičnim“ a mirovanje “bezbednim“. Kažem vam ovo; vaši osećaji vas nikad neće dovesti u “nevolju“, jer su vaša osećanja istina.


Ako želite da živite život da nikada ne pratite vaša osećanja, već da svako osećanje filtrira mašinerija vašeg Uma, samo napred. Donosite odluke zasnovane na analizi situacije vašeg Uma. Ali ne nadajte se radosti u takvoj mehanizaciji, niti veličanju onoga Što Vi Istinski Jeste.


Zapamtite ovo; pravo slavlje je bez uma.

Ako slušate vašu Dušu znaćete šta je “najbolje“ za vas, jer što je najbolje za vas je ono što je istina za vas.


Kada delujete samo na osnovu onoga što je istinito za vas, vi se užurbano krećete Stazom. Kada stvorite jedno iskustvo zasnovano na “sadašnjoj istini“ i ne reagujete na iskustvo zasnovano na jednoj “prošloj istini“, vi stvarate jedno “novo sebstvo“.


Zašto je potrebno toliko dugo da biste stvorii vašu stvarnost? Evo zašto: jer ne živite svoju istinu.


Spoznaj istinu, i istina ćete osloboditi.


Ipak, jednom kad spoznate vašu istinu nemojte nastaviti da se premišljate oko nje. To vaš Um pokušava da shvati šta je “najbolje“ za vas. Zaustavite ga! Izadjite van vašeg Uma. Vratite se osećanjima!

Evo na šta se odnosi izraz “ vratite se svojim osećanjima“. To je obraćanje pažnje na to kako se osećate, ne kako mislite. Vaše misli su upravo to – misli.

Mentalne konstrukcije. “Zamišljene“ konstrukcije vašeg Uma. Ali vaša osećanja – ona su sada stvarna.


Osećanja su jezik Duše. A vaša Duša je vaša istina.
Eto. Sad da li vam je sve jasno?


========================================


Ako su Razgovori s Bogom dotakli vaše živote na pozitivan način, vi ste jedan od miliona ljudi širom sveta koju su doživeli takvo iskustvo. Svi čitaoci RSB su žudeli da nađu način i sačuvaju te isceliteljske poruke živim u svojim životima.


Jedan od najboljih načina da to uradite je da ovaj materijal čitate i opet čitate iznova i iznova – a mi smo učinili da to bude pogodno i lako za vas da uradite. Vratite se ovamo često i uživajte u ovim odlomcima RSB kosmologije.Nadamo se da ste uživali u ovom odlomku iz knjige: Prijateljstvo s Bogom.
 

Komentari